Gastouder worden

Als gastouder verricht je zelfstandig werk. Je bent niet in loondienst en werkt op freelance basis. Je bent zelfstandig, maar staat er bij SAAM gastouderbureau zeker niet alleen voor! Je kunt de ondersteuning verwachten van een professionele organisatie die goed thuis is in alle onderwerpen die de gastouderopvang aangaan.

Wil je eens met ons praten over het werken als gastouder? Of wil je je direct aanmelden? Wij kijken uit naar een kennismaking met jou!

Kind speelt in de zand
ONDERSTEUNING

Hoe wij gastouders helpen

Wij helpen je met verplichte stappen zoals de registratie in het Landelijk Register Kinderopvang en GGD-inspecties. En met het opstellen van concrete afspraken bij de start van de opvang. Zeker als je startende bent, laten we je niet zomaar los. We komen regelmatig bij je langs en tussendoor zijn wij telefonisch bereikbaar voor advies.

Omdat wij in een kleine regio werken, kennen veel gastouders elkaar. Zij maken gebruik van hun netwerk door elkaar op te zoeken. Bijvoorbeeld om hun gastkinderen met elkaar in contact te brengen of om samen te praten over onderwerpen als activiteiten en uitstapjes. Of samen te werken aan modules permanente educatie die zij via SAAM kunnen volgen. Ook zijn zij vaak gezamenlijk bij de EHBO- bijscholing of treffen elkaar tijdens de LeerSAAM-avonden. Dit zijn de leerzame avonden die wij aanbieden, waarop zij zich als professioneel gastouder (verder) kunnen ontwikkelen.

WAAROM SAAM?

Samen voor de beste gastouderopvang!

COACHING

Wordt gecoacht als gastouder

De gastouderopvang in Nederland is enorm in ontwikkeling. Kinderen staan centraal terwijl zij opgroeien in een veranderende wereld die juist betrokkenheid vereist. Na de coronapandemie vragen gezondheid, natuur en duurzaamheid om aandacht. Een flinke opdracht voor de opvoeders! Dan kun je af en toe wel een steuntje in de rug gebruiken. 

Bij SAAM begrijpen wij dit. Daarom mag je op onze coaching rekenen. Wij ondersteunen jou, SAAM-gastouder, bij dit proces door middel van pedagogische coaching. Door het geven van ontwikkelingsgerichte feedback, het spiegelen van gedrag, met coachingsgesprekken of door het maken van beeldopnames. We zoomen in op je kwaliteiten en talenten en kijken samen hoe we deze kunnen versterken. En deze kennis neem je ook weer mee in je pedagogische blik op de kinderen. 

Lijkt het je ‘leerSAAM’ om in je werk gecoacht te worden door de pedagogisch coach van het bureau, neem dan contact op met één van onze medewerkers.