Over SAAM

SAAM gastouderbureau is een zelfstandig, geregistreerd gastouderbureau en is verantwoordelijk voor de begeleiding van de opvang van ruim 200 kinderen bij circa 35 gastouders in de regio Heusden, Waalwijk, Loon op Zand en omstreken. 

“Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen.” 
Nelson Mandela

HET ONSTAAN VAN SAAM

Wij doen het samen

Ons bureau is ontstaan nadat Mikz Kinderopvang -waarvan wij eerder deel uitmaakten- een opvolger zocht voor hun gastouderbureau, om zich verder te focussen op de reguliere kinderopvang. Carolijn Lambooij is sinds 2023 als houder/eigenaar gestart met SAAM. Zij wordt hierin ondersteund door Saskia de Wit – net als Carolijn al vele jaren werkzaam in de gastouderopvang. Marjon Beekmans, die tevens werkzaam is als gastouder, maakt met haar kennis over het ‘gastouder-zijn’ het team compleet.

Enorm trots zijn wij dat alle gastouders hebben besloten om bij ons aangesloten te blijven. Persoonlijk, menselijk, vertrouwd. De eigenschappen die zij altijd in ons hebben gewaardeerd en die wij zeker zullen voortzetten!

Persoonlijk contact

Juist in tijden van individualisme geloven wij in de kracht van écht, persoonlijk contact. Met aandacht. Een belangrijke waarde, die wij ook uitdragen in ons pedagogisch beleid over de 3 pedagogen.

Dichtbij

Wij wonen in de regio. Daardoor zijn wij altijd dichtbij. Dichtbij ouders en gastouders voor advies of luisterend oor. En snel in de buurt in geval van een calamiteit.  

SAAM betekent samen

SAAM is een Zuid-Afrikaanse term en betekent ‘SAMEN’. Wij werken graag samen om kinderen verder op weg te helpen. Met de kinderen zelf, hun ouders, gastouders, gemeenten, instanties, GGD. 

ONZE MISSIE

Dit is waarom we doen wat wij doen

Met SAAM gastouderbureau willen wij een betrouwbare partner zijn voor ouders en gastouders. In ons werk streven wij ernaar om ouders te voorzien van betrouwbare en kwalitatieve kinderopvang, door hen in contact te brengen met gekwalificeerde gastouders die door ons worden begeleid.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich in een veilige, vertrouwde en gezonde omgeving kunnen ontwikkelen en bieden daarom persoonlijke aandacht en begeleiding aan zowel ouders als gastouders. 

Het SAAM team

Carolijn Lambooij
Houder/eigenaar en pedagogisch coach
Marjon Beekmans
Bemiddelingsmedewerker en gastouder
Saskia de Wit
Bemiddelingsmedewerker